Iata ce ne-a scris inimoasa Minodora:   

                         

                                                              Misiune indeplinita!                   

                    E ultima sambata din septembrie.De dimineata cerul pare senin, speram sa nu vina ploaia.Am gasit un voluntar care merge cu noi la Radauti Prut.Trecem prin Dorohoi, ne intalnim cu Daniela Tomniuc , cumparam cateva paini si cutii cu conserve, apoi ne indreptam spre satul de la marginea lumii.  

 Vremea tine cu noi. Intram in sat, undeva in dreapta , pe deal se zaresc casele noi care se construiesc.Masinile mari cara materiale de constructie.Guvernul s-a tinut de cuvant si a inceput contruirea locuintelor, nu stim insa daca vor fi gata pana vine zapada. Prin sat, unele case  isi arata acoperisurile noi, la porti se vad caramizi bca, oamenii s-au apucat de treaba. Ne oprim mai intai la familia Jitarasu. Isi amintesc de noi si se bucura cand ne vad; ne poftesc in sopronul unde au facut o soba ca sa se incalzeasca. Spera sa abia in primavara sa si poata ridica noua casa; acum nu pot pleca de aici pentru ca mai au cateva animale si pasari. Daca s-ar duce la tabara de module ar trebui sa faca de cateva ori pe zi cate 3 km ca sa hraneasca animalele, asa ca prefera sa stea amandoi aici. Casa lor e ultima din marginea satului pana unde au ajuns apele Prutului.Dupa ce le lasam 200 lei plecam la  casa dnei Rautu Viorica , directorul scolii.Stam de vorba cu familia ei , ii lasam 500 lei si ii spunem ca doua edituri din  Bucuresti pe care le-am contactat personal ii vor trimite carte scolara atat pt ea cat si pentru biblioteca scolii.  

 Lasam in urma satul si ne indreptam spre” tabara de module”;asa se numeste locul unde stau sinistratii.Pe bancuta din fata “casei”sta batrana Corina Robinschi, batrana de 86 de ani.Cand ne-a vazut s-a bucurat si ne-a intrebat daca i-am adus masuta promisa. Bineinteles ca am cumparat 2 masute pe care le-am oferit ei si batranei Viorica Ionescu.Am vazut  ca a primit fiecare familie: aragaz, frigider, calorifer electric, saltele relaxa, televizor.Au acum nevoie de bani sa plateasca energia electrica. Bucuria a fost si mai mare cand au vazut ca le-am lasat cate 200 lei pentru facturi.

Unifero a reusit prin donatiile facute sa insenineze vietile catorva sinistrati, sa le aduca o raza de speranta cand le era greu, sa-i sustina moral si material si mai ales sa le asculte suferintele.  De Sf.Dumitru vom participa la botezul lui Madalin, “finul” Unifero si-i vom duce trusoul de botez. Mentionez inca o data pe cei care au facut acest gest de omenie:

  • Smaranda Livescu  din SUA -900 dolari
  • Monica Scridon- Cluj-100 lei
  • Mariana Gusetu- Dolhasca –Suceava-100 lei
  • Grupul Unifero de la Botosani – Minodora Topala, Elena Curecheriu, membri si voluntari-Ortansa Hobjila si Marioara Popa -300 lei din care s-au procurat haine si papuci la prima deplasare.
  • Grupul de la Dorohoi – Daniela Tomniuc si voluntari-peste 300 lei prin pachete cu haine si alimente care au fost impartite sinistratilor.

   Daniela Tomniuc, a propus   ca de “Sf.Neculai “, pe 6 dec. sa venim cu o clasa de elevi si  parinti , sa realizam  cu scolarii  din Radauti Prut o serbare si sa impartim copiilor daruri:carti, dulciuri, jucarii, rechizite.Iata un nou parteneriat de colaborare in care Unifero isi arata disponibilitatea de a fi alaturi de cei care au nevoie de sprijinul nostru.

 Minodora Topala , Botosani  3.10.2008