VIZITĂ LA CENTRUL DE IMIGRANȚI DIN BUCUREȘTI

Din ce în ce mai mulți imigranți fugind din zonele măcinate de război ajung si in Romania, care si-a dat acordul pentru a primi un numar pe care sa il poata sustine. O parte din ei au ajuns (pe linga Galati, Constanta, Timisoara) în București, în Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil - București, care gazduieste azilanti locuind in acea cladire fost bloc de nefamilisti, unii si de 4 ani, cei mai noi avind trei zile de cind se afla acolo. UNIFERO Inc, organizatie non profit si non guvernamentala inregistrata in Atlanta, USA si avind cluburi in tara, a hotărât să vina în sprijinul acestor persoane astfel incit vineri 06.10.2017, D-na Președinte Prof. Smaranda LIVESCU însoțită de câțiva membri ai organizației am mers în fața centrului pentru a sta de vorbă cu acești dezradacinati din tinuturile lor natale, aflindu-le poveștile și nevoile in conversatii purtate in engleza, araba si chiar in romana. Au fost donati saci cu haine pentru toate virstele, produse de igienă personală, produse de curățenie, haine, rechizite, alimente neperisabile și cărți de povesti în limbile română si engleza, carti de colorat pentru cei mai mici si creioane colorate.
Am aflat parte din poveștile lor, triste, le-am aflat nemulțumirile, nevoile, si acolo in strada unde s-au adunat pentru a primi – unii sfiosi, altii nu – darurile noastre - le-am dat speranța cum ne-am priceput că totul va fi bine.
Somalezi, iraqieni, afgani (si probabil si o familie de autohtoni amestecati printre ei profitind de ocazie) ne-au primit sub copacii din fata Centrului.
Multumim pe aceasta cale tuturor celor care au donat pentru ca noi sa facem macar pentru citeva zile mai usoara viata celor aproximativ 131 de azilanti (barbati, femei, tineri si tinere, copii) care ar dori dar nu au cum sa invete romana pentru ca nu li s-a oferit posibilitatea, ar fi dorit sa ne primeasca in camere dar ... Ajutind ne ajutam !

Donatori: Oana RADUTA (audioprotezist Clarfon), Maria PETRESCU, Doina TEGLAS, Mioara VOICU, Anca CAZAN, si Smaranda LIVESCU.