HAI LA HORA ROMANEASCA!

 

Izvorâte din experiență și înțelepciune de viață, din bucurie sau durere, din năzuințele și dorurile românului, din setea de liniște sau din dragostea pentru frumos, elementele de cultură și tradițiile populare transmit valori și creează punți de legătură între generații. Tradițiile, obiceiurile, portul popular și folclorul sunt comori inestimabile, care definesc un popor, făcându-l unic, statornic și nemuritor. Importanţa cunoaşterii valorilor identitare capitale, la nivel individual, comunitar şi naţional, este fundamentală pentru înţelegerea şi consacrarea locului lor în lume. Imensul tezaur folcloric al Romaniei constituie o componenta valoroasa, o mostenire de pret pentru toti romanii care traiesc aici sau departe de locurile natale.

Aceasta mostenire trebuie dusa mai departe, pentru ca un popor trebuie sa traiasca prin ceea ce transmite ca mostenire spirituala prin fiii sai.

UNIFERO Inc., organizatie cunoscuta ca promotor si pastrator al folclorului si traditiilor romanesti, a organizat  Spectacolul “HAI LA HORA ROMANEASCA!”, care a reunit pe o singura scena artisti din toata tara, aducand in fata spectatorilor Moldova, Transilvania, Muntenia si Oltenia. Evenimentul a fost realizat si coordonat de D-na Mioara Voicu, membru UNIFERO Inc. si coordonator programe de folclor.

Salutam prezenta la eveniment a ETNO TV.