SEMINARUL INTERNAȚIONAL “IDENTIFICAREA, DEFINIREA ȘI ELIMINAREA VIOLENȚELOR ÎMPOTRIVA FEMEILOR”

 

UNIFERO Inc. a participat  astăzi, 11 Decembrie2017, la Seminarul Internațional “Identificarea, definirea și eliminarea violențelor împotriva femeilor” initiat de: Ambasada Franței în România, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe al României, Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați și Institutul Cultural Român, în Sala Frescelor a Universității de Arhitectură „Ion Mincu” din București.

Acest seminar a avut  ca scop dezbaterea fenomenului de violenta impotriva femeilor, violenta domestica, egalitatea de sanse si discriminarea de gen, schimbul de bune practici și creșterea gradului de conștientizare a publicului neinstituțional.
Seminarul a fost  deschis  de doamna Diana Păun, Consilier de stat în cadrul Departamentului Sănătate Publică al Administrației Prezidențiale, care a prezentat un mesaj din partea Președintelui Klaus Iohannis, in care a punctat rolul tuturor autoritatilor locale, nu numai al politiei,  in prevenirea acestui fenomen si rolul scolii in prevenirea violentei de gen.

Evenimentul a continuat cu prezentarea Doamnei Ana Birchall, deputat, Preşedintele Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru coordonarea activităţilor parlamentare necesare pregătirii Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene din primul semestru al anului 2019.

Doamna Michèle Ramis, Ambasadorul Frantei in Romania, a prezentat date statistice despre femeile agresate, abuzate, rolul familiei in lupta impotriva violentei domestice, rolul societatii in fenomenul de violenta impotriva femeilor si al eliminarii discriminarii de gen. 

Doamna Ionela Băluță, Decan al Facultății de Științe politice a Universității București și director al masterului „Egalitate de șanse” a facut o prezentare a diferitelor tipuri de violență împotriva femeilor.

Doamna Eleonora Pokola, autoarea cărții „Povestea unei supravieţuitoare” și fondatoarea Asociației VIVAD, a împărtășit publicului experiența sa personal, care desi a insemnat 20 de ani de teroare, a reusit sa-si faca o noua viata, sa o ia de la capat si sa reuseasca.

Discutiile libere de la final au ajutat la tragerea unor concluzii privind importanta unor parteneriate si  eforturi comune, autoritati si societate civila, in lupta de eradicare a fenomenului de violenta impotriva femeilor, importanta implicarii tuturor factorilor sociali si luari de atitudine ferme, in situatii de violenta.

UNIFERO Inc, lupta impotriva violentei asupra femeilor si a violentei in familie!