The 2017 Midterm UNIFERO Inc. International Conference

&

The World Romanian Council, Inc. (WRC)

11 – 16 January, 2018

Atlanta, Georgia, USA

 

Inregistrata in Atlanta, Statul Georgia, USA, organizatia nonprofit si non guvernamentala UNIFERO Inc.  cu o activitate de 10 ani si jumatate, beneficiind de sustinerea unui numar remarcabil de membri si suporteri, a demonstrat prin proiecte, idei, situatii de viata, vise si convingeri ca prin actiuni colaborative ale romanilor dinafara Tarii ca si a acelora din interiorul ei, femei de alte etnii si familiile lor, dar si  barbati, tinere si tineri, seniori si senioare  din oricare alte tari ale lumii, se pot rezolva cazuri deosebit de grele si se poate construi in bine un viitor comun si sigur. 

Urmind celei de a X-a Conferinte Internationale desfasurata in luna iulie la Piatra Neamt, Romania, Biroul Director al organizatiei, in consens cu membri si suporteri a decis ca in luna ianuarie 2018 sa aiba loc o Midterm Conference in Atlanta, USA, ca aniversare a 10 ani de la cea tinuta in acest oras, care va avea in program:

*      Analiza activitatilor UNIFERO din timpul anului 2017. Zece ani de la Conferinta Internationala de la Atlanta.

*      Human Rights / Human Trafficking    

*      Programe/proiecte de ajutor social si educational pe paliere de virsta (copiii, tinerii, adulti si seniorii dezavantajati)

*      Identificarea violentei impotriva femeilor, a familiilor si in societate

*      Prezentare organizatii si calendare de actiuni legate de grupurile tinta in SUA, Romania si in alte tari (Israel, Canada, Cehia, Grecia, Franta, Germania, UK, a.o.)

*      Desfasurarea celei de a XI-a Conferinte Internationale UNIFERO Inc. dedicata aniversarii a 100 de ani de la Marea Unire – propuneri

*      Propuneri teme concursuri de creatie literara si arta plastica

*      Prezentari – Medalion – femeile avangardiste in societatea Americana si in cea romaneasca –

*      Mihai Eminescu – poet patriot si filosof

 

UNIFERO Inc. este invitata sa participe si la deschiderea oficiala si inchiderea lucrarilor Conferintei WRC/ CMR (Consiliul Mondial Roman), organizatie nonprofit cu sediul in Atlanta, eveniment care va avea loc intre 11-14 ianuarie.

 

In cadrul lucrarilor din ianuarie 2018 de la Atlanta

Se vor discuta, propune si vota pe linga probl mentionate mai sus:

1.   Modalitati de implementare a unor programe de educare a tinerilor inca din scoala elementara dar si a parintilor, despre pericolele care pot veni din partea atacatorilor si urmarile acestor atacuri (Trafic uman si pierderea vietii); pericolele  dezmembrarii familiilor in care parintii lucreaza inafara tarii – Maria PETRESCU, Secretar General III  Bucharest, Romania ,  Silvia DUMITRACHE, Italia

2.   Deschiderea si sustinerea unor puncte /spatii biblioteci si cursuri pentru studiul limbii, istoriei si culturii romanesti in Diaspora din Statul Georgia (Smaranda LIVESCU, Pr. George ACSENTE, Biserica Ortodoxa “Sf. Imparati Constantin si Elena”), cu participarea reprezentantilor comunitatii romanesti si ai diferitelor culte

3.   Programe de ajutorare femei refugiate si familiile lor; elevi si familii dezavantajate; copii, tineri si seniori cu dezabilitati (in Romania, Basarabia/RM si SUA Ec. Mona Cristina SOFRON (Romania), Ion Leascenco (RM)

4.   Prezentarea unui nou program de pastrare in siguranta a bazei de date a organizatiilorDoina TEGLAS, Romania

5.   Parteneriate cu sisteme de invatamint si institutii educationale, organizatii nonprofit locale si internationale in vederea realizarii unor programe permanente pentru intrajutorare in rezolvarea problemelor societatii de azi, prezentarea culturii, istoriei si artei nationale, romanesti si universal, pentru dezvoltarea unei cunoasteri globale  - Dr. Aurelia SOLTAN (Canada); Smaranda LIVESCU (USA)

6.    Evaluare a anului 2017 – activitati, proiecte finalizate/in curs de desfasurare – Maria PETRESCU, Bucharest, Romania

7.   Prezentare organizatii – Reprezentanti ai acestora

8.   Sint incurajate prezentarile Power point pe temele anuntate

9.   Se va elabora o Rezolutie a Conferintei

10.               Adunare Generala comuna UNIFERO and WRC. Inc.

11.               Vizite si discutii in comunitatile romanesti si de alte nationalitati din Georgia, Carolina de Sud si Carolina de Nord, Florida

12.               Intilniri cu mass media si oficialitati locale; vizitarea locurilor emblematice (Biblioteca Jimmy Carter, Casa Margaret Mitchell, CNN, Capitoliul, Peachtree City, etc.) si a unor institutii de invatamint  (licee si universitati)

 

La deschiderea Conferintei de la Atlanta asteptam oficialitati (ambasade, consulate, senatori) si reprezentanti ai organizatiilor similare, mass mediei si sitemelor educationale locale, ai Comisiei Oraselor Infratite din Atlanta, participanti din Canada, Romania si alte tari.

 

Pentru obtinerea vizelor (in cazul in care sint necesare pentru participare) va rugam sa ne contactati la:

 

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. si telefon 001678 847 1313

 

Sfintele Sarbatori cu bine!