Conferinta Internationala UNIFERO 2014 - Concursurile pentru elevi

(Deschise intre 15 Ianuarie – 30 Mai, 2014)

 

CREATIE LITERARA

Fiecare participant la concurs poate sa aleaga unul din cele patru subiecte

Clasele a IX-a - a XII-a

  1. Locul femeii in societatea de astazi : Drepturile ei in Romania, alte tari europene si in lume (India, tarile din Orientul Mijlociu, etc.) - Lucrare comparativa. Eseul /Articolul (max. doua pagini, in romana si / sau in engleza) trebuie sa foloseasca format Arial 12, fara text color.

  1. Ce consideri ca poate reprezenta un brand de tara? Ce femei renumite pot fi representative? Scrie un articol ca pentru ziar in care prezinti lucruri speciale de care esti mindru (istorie, cultura, arta/arhitectura, sau oameni renumiti si inafara granitelor tarii). Anexeaza fotografii de mici dimensiuni in articol.

  1. Povesti nespuse Scrie povestea vietii unei profesoare, a unei prietene, a unei rude sau a unei cunostinte. Poti folosi doar initialele numelui. Daca vrei sa iti spui propria poveste, foloseste persoana a treia singular (el / ea).

  1. Locurile copilariei mele si povestile / istoria lor: scrie o prezentare a locurilor in care cresti sau ai crescut si o poveste a lor sau chiar un eveniment care s-a petrecut acolo. Urmeaza regulile de mai jos.

 

Reguli de participare :

  • Lucrarea trebuie scrisa in Arial 12 ca font si marime, cu o distanta de 1.5 intre rinduri (Anexa 1); Lungime: cel mult 3 pagini in word document

  • Lucrarea trebuie sa fie insotita de caseta cu o scurta prezentare personala – virsta, clasa, adresa de email; informatie despre scoala (numele, adresa completa); numele si adresa de email a profesorului coordonator pentru lucrare (Anexa 2); fotografii reprezentative pentru tema aleasa (Anexa 3)