International Union of Romanian Women for Women Inc.

www.unifero.net

        

A XI-a Conferinta Internationala UNIFERO Inc. 2018

12-16 iulie, Alba Iulia, ROMANIA 

GENERATIA CENTENARULUI MARII UNIRI - Povestiri de iubire

 

Societate imediată si globala – Provocari, pericole, modalitati de rezolvare

Educatia si Vocatia Unirii la Romani – voluntariat, un alt fel de scoala

Familia Romana – traditie, continuitate, suport

 

Modulele pe aceste teme generoase cit si expozițiile de cartofilie, fotografie si documente de la 1918   vor fi prezentate de participanti de toate virstele, membri sau sustinatori din Argentina, Austria, Bulgaria, Canada, China, Franta,  Israel, Italia, Iugoslavia, Republica Moldova, Suedia, SUA, Ucraina.

        

                Incepând cu cea de a X-a Conferința Internaționala UNIFERO, din 2017 de la Piatra Neamț și continuând tradiția și activitățile organizației de la înființare (2007) și până în prezent, organizatia noastra a inițiat și continuă să organizeze lunar în capitală  si in zonele in care se afla nuclee de membri (Arad, Bucuresti, Nordul Bucovinei (Ucraina), Buzau, Liebling, Piatra Neamt, Ploiesti, Oradea, Timisoara, Vatra Dornei, Valenii de Munte, Sighet, Cahul, Chisinau, Voivodina, si zonele adiacente) câte un eveniment la care participa elevi, profesori, personalitati romanesti, adulti de toate virstele, printre care si  specialisti istorici, arhivari, cercetatori, urmatoarele: Spectacole, prezentari de carte, personalitati din istoria Unirii, expozitii de arta plastica, seri dedicate scriitorilor romani patrioti de pretutindeni. Parteneriatele (Printre care mentionam Alianta pentru Centenar, World Romanian Council, Lic. Tehnologic Agro Montan Valenii de Munte, Asociatia „Arboroasa” Vatra Dornei , Cenaclul Gutenberg Arad, Școala Gimnazială Liebling judet Timis, Școala Ferdinand I, Fundația „La noi, la români”si Centrul UNESCO din capitala si Radio Pro Diaspora–RO- si RadioTV Unirea, Austria).

                Dedicate Centenarului Marii Uniri, aceste seri aniversative   reprezinta momente de rememorare a documentelor despre istoria UNIRII,  muzică, poezie, dans și repere istorice pe care le punem la dispozitia tuturor si pe Facebook la pagina UNIFERO- Un alt acasa pentru femei de pretutindeni, lant de idei – mâini intinse către o RE UNIRE  de mătase. Anul Centenar la Alba Iulia. (https://www.facebook.com/groups/488876847883540)

                Nucleul evenimentelor si actiunilor incepute la 2017 il constituie, dincolo de frontiere impuse, constientizarea femeilor romane, a familiilor si suporterilor nostri de pretutindeni, fie ei romani sau de alte nationalitati, asupra importantei evenimentului intimplat spontan acum 100 de ani, ca si obligatia noastra, a tuturor, de a continua actiunile catre o reintoarcere la tara mama a teritoriilor romanesti, instrainate prin decizii departe de vointa neamului romanesc.                                                                                                        Organizatia UNIFERO Inc. a desfasurat actiuni bazate integral pe donatiile membrilor, in parteneriat cu institutii si organizatii private si nonprofit.