1.Finantari pentru Primarii
Inca din primele raspunsuri primite la sondajul desfasurat in cadrul proiectului “Primarii si femeile din localitatile lor” a reiesit ca nu ajung la beneficiarii finali (Primarii, comunitati) toate informatiile despre finantari, granturi, proiecte de investitii.

 

 

 

Ca atare, la 1 noiembrie 2007 am demarat acest proiect, in cadrul caruia am trimis la 40 de Primarii informatii despre oportunitati de finantari, programe, granturi, printre care:

Programul Operational “Dezvoltarea Capacitatii Administrative”
Concursul CIEL Awards Business Start-up pentru tineri;
Cursul “Modalitati de accesare a finantarilor nerambursabile”, organizat de CCIR;
Ghidul solicitantului pentru finantare nerambursabila Phare;
Proiectul “Mostenirea culturala a popoarelor pentru o Europa unita”;
Proiectul GEF de granturi mici;
Ghid de interventie in cazul violentelor in familie;
Recuperarea TVA de catre Autoritatile Publice Locale care au accesat fonduri structurale;
Ghid de informare pentru finantari din fonduri europene;
Finantare europeana pentru IMM-uri;
Informatii despre avizele de mediu pentru proiectele de dezvoltare rulala finantate din fonduri UE;
Cerere deschisa de proiecte pentru imbunatatirea infrastructurii sociale;
Proiectul “Cresterea participarii si consultarii cetatenilor”;
Fonduri UE prin Programul National Apicol;
Programul national de dezvoltare rurala;
Fondul Social European


Ca exemplu al impactului pozitiv al acetui proiect, va redam mesajul urmator: „Sunt Valeria Dascalu,primarul comunei Sabaoani si vreau sa va multumesc mult pentru ajutorul deosebit pe care l am primit din partea dv in ultimul timp,prin informatiile pe care ni le ati trimis periodic.Va multumesc ! La cumpana dintre ani ,as vrea sa ma alatur celor care va doresc din tot sufletul, multa sanatate,bucurii si prosperitate in 2008 !
LA MULTI ANI !”

2. Sondaj de opinie "De ce sa va voteze femeile ?"

Acest proiect a fost lansat in 8 noiembrie.
Mesajul de mai jos a fost adresat: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., precum si in copie Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Uniunea Internationala a Femeilor Romane, UNIFERO inc. este o organizatie umbrela non-guvernamentala si non-profit, care actioneaza pentru sprijinirea femeilor din Romania in particular, a romancelor din alte tari, dar si a femeilor in general (indiferent de varsta, profesie, religie, grup etnic si rezidenta) in diverse probleme cu care se confrunta zilnic (sociale, educationale, familiale, etc.).

Mai multe informatii despre noi puteti gasi pe www.unifero.org.

Va rugam sa trimiteti tuturor candidatelor Partidului dumneavoastra urmatorul sondaj de opinie, cu rugamintea ca raspunsurile sa ne fie expediate pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. pana in ziua de 15 noiembrie :

 

"De ce sa va voteze femeile ?"

 

In calitate de candidata la alegerile uninominale din 30 noiembrie 2008, in care va adresati tuturor cetatenilor, dar cu o justificata atentie in plus femeilor, va rugam sa ne raspundeti la urmatoarele intrebari :

Care sunt principalele probleme cu care se confrunta femeile din colegiul in care candidati ?
Ce initiative parlamentare veti initia pentru solutionarea acestor probleme ?
Concret, cum veti actiona in teritoriu in acest domeniu ?
Care considerati ca este rolul si eficienta ONG-urilor in rezolvarea problemelor femeilor ?
Cum intentionati sa colaborati cu UNIFERO (www.unifero.org) ?

Va rugam sa ne trimiteti raspunsul dumneavoastra, pana pe date de 15 noiembrie, pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

 

Vom mediatiza sinteza raspunsurilor dumneavoastra.

Va multumim.

Smaranda Cazan-Livescu
Fondator si Presedinte UNIFERO Inc."

N.B.

 

Spre regretul nostru, nu am gasit adresele de e-mail ale Partidului Democrat-Liberal, Partidului Romania Mare (cu cele mai multe candidate !), Partidului Ecologist Roman si Partidului Popular si al Protectiei Sociale.

 

Ca atare, rugam conducerea Partidului Verde sa trimita acest mesaj colegilor de coalitie de la P.E.R., iar pe doamnele Sulfina Barbu si Andreea Neacsu sa il trimita candidatelor PD-L la uninominale

3.Romancele din Atlanta
Proiectul va evidentia contributia dar si problemele femeilor romane (crestine si de alte denominatiuni), precum si a celor de alte nationalitati, in parteneriat cu bisericile romanesti, organizatii romanesti si alte organizatii, si cu Primaria Atlantei.

 

4.Femeia dincolo de resume
Realizarea unei carti scrisa de/despre femei deosebite din viata noastra sau / si de linga noi :
"In Compania Femeilor: Femeia dincolo de Resume".
(proiect pentru un an pentru scoaterea primului volum). / sau "Noi Romancele asa cum sintem"

Aceasta presupune : adunarea de materiale -informatii, scrise (eventual articole care au fost publicate), marturii, fotografii, care pentru fiecare persoana sa se transforme intr-un mic eseu.
Putem apela pentru adunare de material la orice persoana dornica sa impartaseasca lumii povesti adevarate despre femei pur si simplu extraordinbare in vreu un fel oarecare.