skip to Main Content

București – Final de Conferință 2012

S-au incheiat in capitala lucrarile celei de a 5-a Conferinte Internationale a UNIFERO, organizatie cu sediul in Atlanta, Georgia. Tema: “Femeile, Independente prin Educatie- Tehnica si Arta de a Educa pentru Secolul al 21-lea” („Women, Independent through Education – The Art and Techniques to Educate for the 21st Century Society”).

Evenimentul s-a desfasurat intre 22-24 iunie, in parteneriat institutional cu Universitatea Romana Americana, Societatea Romana de Televiziune, Societatea Romana de Radiodifuziune, Centrul pentru Cercetare, Resurse si Studii Europene, Societatea “Romanca” din Anglia, editura ANAMAROL, organizatia Meridiane Socio Culturale si firma REEA. Alti sponsori: Editura Maxim, revista “Formula AS” si Sistemul Scolar din Georgia


Deschiderea oficiala a avut loc la Palatul Parlamentului, sala „C. Stere” fiind facilitata de Consiliul Pentru Romanii dinafara Granitelor, si a beneficiat de prezenta unor personalitati (membri si nemembri) si organizatii din tara dar si din Anglia, Austria, Franta, Italia, Israel, Basarabia (RM), Portugalia, Ucraina si Statele Unite. La deschidere a participat si doamna senator Mihaela POPA din Iasi.

Tot aici a avut loc vernisajul expozitiilor de cartofilie si filatelie (prezentind chipuri de femei si evenimente de marca in istoria emanciparii femeii in lume) si al lucrarilor executate de elevi din tara in cadrul concursului de Arta Plastica UNIFERO 2012.

Spectacolul inedit din cadrul primei zile ale Conferintei UNIFERO 2012 a fost deschis de Mihai Traistariu caruia i-au urmat momente sustinute de solisti, instrumentisti (copii, tineri si adulti) si grupuri de dansatori din Bucuresti dar si din tara ( Ploiesti, Sibiu si Sighetul Marmatiei). Deschiderea a beneficiat si de participarea grupului “Plastik Charm” compus din Ioan N. Nacu, Daniel Iudean, Victor B. Rivulet. Un moment aparte a fost sustinut de tinara violonista Ana Maria Stanculescu (clasa a 3-a). 

Dintre actiunile Conferintei in zilele de 23 si 24 iunie mentionam module si dezbateri despre pregatire profesionala, practici de scriere cu succes a proiectelor vizind femeile, tinerele si copiii pentru accesarea de fonduri nerambursabile, in vederea rezolvarii violentei in familie, a situatiei copiilor ai caror parinti lucreaza in alte tari, si pentru proiecte vizind sanatatea in mediul urban si rural.

Au avut loc lansari de carte, prezentari de ziare editate inafara Romaniei si expozitii de pictura, grafica, sculptura si icoane ai caror autori sint femeisi barbati.

UNIFERO a fost sponsorul si initiatorul primului Forum International al ONGurilor pentru Femei la care au participat numeroase reprezentante din Romania si din alte tari.

Modulul de sanatate a benficiat de prezenta bio energo terapeutei Alexandra Mosneaga, maestru international in terapie complementara si a doctorilor Ovidiu si Catalina RADIAN..

Au fost de asemenea evaluate lucrarile elevilor participanti la Concursul de Creatie Literara UNIFERO 2012, concurs deschis in fiecare an cu ocazia conferintelor organizatiei, rezultatele caruia vor fi accesibile pe website-ul organizatiei.

Totodata a fost prezentata Cartea „UNIFERO 2007-2012 si mai departe … Amintiri despre Viitorul Nostru”, al carei sponsor este editura ANAMAROL.

„Radio UNIREA” din Viena, Austria a fost reporezentat de Presedintele si Fondatorul acesteia Ioan GODJA.

In cadrul Congresului organizatiei a fost prezentata succint activitatea desfasurata in cei aproape sase ani de existenta si a fost votata conducerea acesteia.

Mai multe informatii in curind


Prof. Smaranda CAZAN-LIVESCU

Fulbright Scholar
University of Virginia on line endorsement courses Instructor
President and Founder UNIFERO Inc.
www.unifero.net
Atlanta, Georgia, USA