skip to Main Content

Mada CAZALI a creat un nou gen literar

Viorel URMĂ
Viorel URMĂ

Mada CAZALI a creat un nou gen literar: thriller-ul care amestecă misterul, acțiunea derulată într-un ritm rapid și suspansul, cu poezia și sensibilitatea, reușind să alcătuiască un roman polițist care se citește pe nerăsuflate.

Personajele centrale ale trilogiei sunt inspectorul Danilov, care se luptă cu problemele familiale (soția i-a dispărut cu ani în urmă) și Magdalena, o femeie misterioasă, ca un puzzle enigmatic. Ea se dezvăluie la finalul celei de-a treia cărți a seriei, “Cercul de Foc” (The Ring of Fire), care, la fel ca primele două, prezintă cititorului mai multe personaje pictate pe pânza diferitelor contexte și situații.

Deși relativ scurte – 120 de pagini fiecare – și de o înșelătoare simplitate, cărțile par ușor de citit, dar rezolvarea fiecărui mister nu e lesne pentru cititor… până la ultimele pagini.

Pasionat de thrillere la rândul meu, am fost surprins de atmosfera îmbibată de poezie – lucru neobișnuit pentru acest gen. Pot romanele polițiste să încorporeze atmosfera poetică și imaginile idilice cu lucrurile „dure” (sânge, crime etc)?

Este un pariu pe care Mada CAZALI l-a câștigat pentru cititorii săi.

Am acordat cărților domniei sale punctajul maxim, de cinci stele, și le aștept cu nerăbdare pe următoarele.

Viorel URMĂ,
scriitor, Jurnalist AP New York

[apvc_embed type=”customized” border_size=”2″ border_radius=”10″ background_color=”#fef1df” font_size=”14″ font_style=”” font_color=”#e75809″ counter_label=”Vizitatori la articol” today_cnt_label=”Vizitatori azi” global_cnt_label=”Total:” border_color=”#e49932″ border_style=”double” padding=”5″ width=”250″ global=”true” today=”false” current=”true” icon_position=”” widget_template=”None” ]